Web Analytics Made Easy - Statcounter

پایگاه خبری جماران: انتشار فیلم های مربوط به قتل زن جوان اهوازی در فضای مجازی موجب ناراحتی اذهان عمومی شد، و واکنش های بسیاری را در پی داشت، اما انتظار می رود مسئولین عملکردی فراتر از ابراز ناراحتی داشته باشند. نسبت دادن منشاء قتل به اینستاگرام بیش از آن که نظری کارشناسی و مسئولانه باشد، بهانه ای  سطحی برای توجیه فیلترینگ اینستاگرام به نظر می رسد، که از واکنش های مردم به سادگی می توان از نگاه آنان به این ابراز نظر مطلع شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

قتلی که به تازگی به وقوع پیوسته است، که اولین قتل با این سبک و سیاق نبوده و در صورت عدم اقدام موثر و سریع متاسفانه آخرین آن هم نخواهد بود، دلایل مهم تری به جز استفاده از اینستاگرام دارد. یافتن راه های آشنایی دیگری به جز اینستاگرام و یا ارسال تصاویری از خیانت به طرق دیگری غیر از این اپلیکیشن چندان دشوار نیست. در نتیجه نسبت دادن دلیل قتل به این شبکه اجتماعی با منطق سازگاری ندارد و روشن است که وقوع این چنین جنایاتی دلایل دیگری دارد؛ دلایلی که شاید بتوان مهمترین آن ها را ضعف های فرهنگی، و عدم وجود قانون برای حمایت از دختران و زنان جوان در برابر ازدواج های اجباری دانست. 

فرهنگ غلط و قدیمی رایج در بخش هایی از کشور که منجر به ازدواج دختران نوجوان بسیاری با اقوام و نزدیکان به ویژه پسرعموهایشان می شود، ازدواج هایی که در بیشتر مواقع علی رغم میل دختران صورت می گیرد، یکی از دلایل احساس بی پناهی، از دست رفتن زندگی و آینده، ناامیدی و عوامل دیگری است که منجر به اقداماتی غلط از جمله فرار و خیانت از سوی این زنان شده است.

موضوعی دیگر که غفلت از آن در این سبک ازدواج ها به ویژه از سوی روحانیون به شدت عجیب به نظر می رسد، شرط رضایت دختر به ازدواج برای صحت عقد است که نیاز به توجه و بررسی عمیق، دقیق و فوری دارد که در این مجال نمی گنجد.  

از سویی دیگر باید در نظر داشت که اگر حمایت های اجتماعی و قانونی مناسبت برای زنان و دختران جوان در نظر گرفته می شد، بسیاری از زنان پیش از تن دادن به ازدواج های اجباری با پناه بردن به قانون هرگز به این چنین سرنوشت هایی دچار نمی شدند. 

مسأله دیگر که در خصوص چنین جنایاتی نیاز به بررسی، ارائه راه حل و اجرای هرچه سریع تر دارد، ضرورت فراگیری مهارت هایی است که در آموزش های رسمی کشور جایی نداشته و جای خالی آن در زندگی های زناشویی بسیاری از افراد جامعه دیده می شود، و آن چیزی نیست به جز مهارت های ارتباطی و حل مساله. در صورتی که زن جوان توانایی برقراری ارتباط موثر، و یافتن راه حل برای مشکلاتش در زندگی، و یا پیش از آن توان مقابله و اقناع خانواده برای جلوگیری از ازدواج اجباری را داشت، کارش به اینجا نمی رسید. مهارت هایی که به سادگی می توان میزان اهمیت آن را درک کرد، حتی بدون دسترسی به پرونده ها و اطلاعاتی که در دسترس مسئولین قرار دارد. 

آیا وقت آن نرسیده است که به جای چنگ زدن به حذف و محدودیت های بی اثر و حتی مخرب همچون فیلترینگ، به فکر آموزش استفاده درست از تکنولوژی روز باشیم؟! آیا افرادی که منشاء وقوع این چنین حوادثی را اینستاگرام می دانند به واقع توان فهم این که در صورت عدم در دسترس بودن اینستاگرام نیز این حوادث واقع خواهد شد را ندارند؟! همان گونه که در طول تاریخ و از زمان هایی بسیار قبل تر از رواج شبکه های اجتماعی اتفاق افتاده است، صاحبان این نظریات ریشه این چنین حوادثی در گذشته را چه چیز می دانند؟!

جامعه امروز ظرفیت پذیرش فیلتر و محدودیت های بی مبنای این چنینی را ندارد، بهتر است به جای صرف انرژی و بیت المال در راه ایجاد محدودیت برای مردم به فکر صرف هزینه ها برای رشد اجتماعی و فرهنگی آنان بوده، و با پذیرش واقعیت ها از وقوع قتل ها و جریحه دار شدن احساسات مردم جلوگیری کرد، هرچند انتشار صحنه هایی همچون جنایتی که در اهواز واقع شد نادرست است، اما این که تصاویری از قتل ها منتشر نشود، و به گوش مردم نرسد علاج مشکل نیست. 

در آخر آن که نظراتی همچون «منشاء جنایت اهواز فضای مجازی بوده است» بیش از آن که مردم را امیدوار به آینده و حل مسائل کند، بخشی از مردم را به این مطمئن می کند که هدف برخی مسئولین از پیگیری موضوع فیلترینگ نگرانی از آگاهی جامعه از مسائلی است که به وقوع می پیوندد، و از آنجا که نقش آفرینی اینستاگرام در این میان بیش از دیگر شبکه های اجتماعی تخمین زده شده، تأکید بر فیلتر شدن آن نیز بیشتر از دیگر شبکه های اجتماعی است. تجربه فیلتر برنامه هایی همچون تلگرام نیز موئد آن است که اثرگذاری بیشتر هر کدام از شبکه های اجتماعی اولویت فیلتر شدن آنان را تعیین خواهد کرد! 

منبع: جماران

کلیدواژه: افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا فیلترینگ اینستاگرام منتظری دادستان کل کشور قتل ناموسی ریشه های قتل ناموسی افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا شبکه های اجتماعی ازدواج ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۷۶۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سید جمال‌الدین اسدآبادی مبارز و قهرمان ملی در برابر استعمار، اما ناشناخته برای نسل جوان

شهرام ساری اصلانی، دارنده دکتری تخصصی زبان و ادبیات، و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان در گفت‌گو با خبرنگار استانی ایسکانیوز از همدان، به مناسبت ۱۸ اسفند ماه، روز بزرگداشت سید جمال الدین اسدآبادی در تقویم، بیان داشت: سید جمال الدین اسدآبادی در آبان ماه سال ۱۲۱۷ شمسی در کوی سیّدانِ اسدآباد متولد شده و در محله ای به نام ( با سابقه امام زاده احمد ) زندگی کرده. در آن زمان حال و هوای معنوی و عطر و بوی خاصِ عرفانی در دیار سید جمال الدین حاکم بوده. از ایام کودکی، گفتار و رفتار سید جمال الدین بسیار بالاتر از سطح سن شناسنامه‌ای او بوده و به همین واسطه، مردم از سنین پایین، متوجه هوش سرشار او شده بودند. او دروس مقدماتی حوزه را تا ده سالگی نزد پدر و دوره های خارج از فقه را نزد شیخ مرتضی انصاری و ملا حسین همدانی آموخت.

شهرام ساری اصلانی ادامه داد: اما به دلیل اختلافات و مشکلاتی که میان عُلما در اسدآباد وجود داشته، توسط پدرش ( سید صفدر ) از اسدآباد مهاجرت کرده و به قزوین می روند و چهار سال در آنجا زندگی می کنند. او طی این سال ها در حوزه علمیه قزوین به فراگیری علوم و فنون مختلف من جمله فقه، اصول و ادبیات عرب و منطق می پردازد. و در تمام این موارد، سرآمد می‌شود. لازم به ذکر است که او در زمان تصیل، به تدریس هم می‌پرداخته.

وی گفت: او در سال ۱۲۷۰ از شیخ انصاری حکم اجتهاد می‌گیرد و به هندوستان می رود. او در دوران زندگی خود در کلکتهِ هندوستان، شاهد غارت این کشور توسط استعار انگلستان بوده است.

ساری اصلانی تاکید کرد: او به دلیل تفکرات سیاسی خود به ویژه افشای غارتگری انگلیس و بیداد گری در کشور هندوستان، از این کشور اخراج می‌شود و به ایران باز می‌گردد. اما به دلیل تفکرات سیاسی که داشته، به دنبال مدینه فاضله می گشته، در نتیجه این بار از ایران اخراج می‌شود. به همین دلیل مدام به کشور هایی مثل ترکیه و فرانسه و روسیه و عراق مهاجرت می کرده.

استاد دانشگاه ادامه داد: او در سال ۱۲۷۵ در استانبول فوت می کند و با احترام هر چه تمام تر به خاک سپرده می شود. اما در سال ۱۳۲۳ جسد او از ترکیه به کابل منتقل شده و در محوطه فعلی دانشگاه کابل دفن می شود.

در ادامه گفت‌وگو تفصیلی خبرنگار ایسکانیوز درباره جمال الدین اسدابادی را میخوانید:

ایسکانیوز: بر سر اصالت اسدآبادی اختلاف نظر هایی وجود دارد. طبق مطالب موجود در کتب مختلف، او اصالتا ایرانی است یا افغانستانی؟

او خود را گاهی سید جمال الدین افغانی می خوانده اما به گواه شیخ محمد عبده که از شاگردان معروف او در مصر بوده، ایشان ایرانی و شیعه مذهب و زاده اسدآباد همدان بوده. در واقع شیخ عبده در مقدمه رساله نیجریه به زبان عربی توضیح می دهد که سید جمال الدین به دو دلیل خود را افغانی معرفی می کرده. اول اینکه بتواند در کشور های عربی خود را سنی معرفی کند و به مقاصد خود دست یابد و دلیل دوم اینکه خود را از مقررات سختی که ایران برای اتباع خود در خارج از کشور تعیین کرده بود، رها کند.

آرامگاه شیخ جمال الدین اسد آبادی در افغانستان

ایسکانیوز: شاخص ترین تفکرات اسدآبادی چه بوده است؟

شاخص ترین تفکرات وی استبداد ستیزی و همگرایی و پیوستگی اسلامی و مبارزه با جرم گرایی و تلاش برای آگاه سازی مردم و اصلاح تفکرات دینی و همچنین مبارزه با استعمار و استبداد انگلیس بود. که خاستگاه بسیاری از عالمان و اندیشمندان جهان محسوب می‌شود.

ایسکانیوز: مهم ترین تالیفات و خدمات سید جمال الدین اسدآبادی به مردم چه بوده است؟

انتشار روزنامه شمس النهار

تألیف و انتشار کتاب تتمعُ البیان

تألیف و انتشار کتاب فی تاریخ افغان

تاسیس شفا خانه

ایجاد کاروان سرا

تشکیل کابینه وزرا

تشکیل مکتب های کشوری و لشکری برای تربیت جوانان و نظم دادن به سپاه و آگاهی بخشی به مردم در راستای ارتقای زبان ملی.

ایسکانیوز: مهم ترین آثار مکتوب اسدآبادی چه بوده؟

العوره الوثقی

رسائل و مقالات

ضیا الخافقین

الرسائل و المقالات

تاریخ ایران و تاریخ افغان

ایسکانیوز: ایشان در طول حیات خود در چه زمینه هایی فعالیت کرده است؟

زمینه های فعالیت او را می توان در دو حوزه سیاسی و علمی متمایز کرد. که در هر دو حوزه تاثیرات فراوانی بر علما و مردم داشته است.

ایسکانیوز: فعالیت های اسدآبادی تا چه اندازه بر فرهنگ ایران الخصوص جوانان تاثیرگذار بوده است؟

متاسفانه این شخصیت بزرگ در میان ایرانیان و دانشجویان غریب است که این به دلیل کم کاری در حوزه های علمی و سیاسی به جهت شناساندن این شخصیت ماندگار به مردم، می‌باشد.

اما باید توجه داشته باشیم که شایسته است که دانشجویان اهل علم و دانش و محققان ادبی از طُرُق مختلف من جمله تولید مقالات گوناگون با آثار سید جمال الدین آشنا شوند. چرا که تفکرات او تأثیر بسزایی در اندیشه جوانان ایرانی خواهد داشت.

دانشگاه سید جمال الدین اسدآبادی در شهریورماه سال ۱۳۹۰ در شهرستان اسداباد استان همدان به جهت زنده نگهداشتن یاد این عالم و دانشمند فرزانه نام گزاری و افتتاح شد و اکنون با ظرفیت ۱۲۰۰ دانشجو در حال فعالیت است.

در تصویر دوم وزیر محترم علوم تحقیقات و فناوری را در جمع دانشگاهیان این مرکز می‌بینید.

ایسکانیوز: شاخص ترین فعالیتی که سید جمال الدین اسدآبادی انجام داده، چه بوده که باعث شده روزی را در تقویم به نام او ثبت کنند؟

در این مورد، نظرات مختلفی وجود دارد. ممکن است سیاسیون مهم ترین دلیل را مبارزه وی با استبداد و استکبار بریتانیا و مبارزه با فساد و همچنین تاکید او بر آزادی، برابری و مساوات قلمداد کنند. چرا که او همواره به دنبال مدینه فاضله ای بود تا مسلمانان در سایه آن به سعادت برسند. و تاکید داشته که دین از سیاست جدا نیست. اما پژوهشگران حوزه ادبی و علمی شاخصه نام گذاری این روز را سرآمد بودن او در خدمات علمی می‌دانند.

ایسکانیوز: شهرت اسدآبادی تا چه اندازه فراگیر بوده است؟

سید جمال الدین اسدآبادی مانند بسیاری از دانشمندان شاخص و نویسندگان و شاعران ایرانی شهرت جهانی و فرامرزی پیدا کرده بود. مهم‌ترین عاملی که به شهرت جهانی اسدآبادی منجر شد، تلاش‌های فراوان او برای لغو قرارداد تنباکو بود. در واقع این امتیاز به فردی به نام تالبوف از کشور انگلستان داده شده بود که برای ایران سراسر ننگ بود و در نهایت تلاش‌های او نتیجه داد و این قرارداد ملقا شد.

ایسکانیوز: عمده آثار و تألیفات اسدآبادی در چه زمینه‌ای می‌باشد؟

عمده و اغلب آثار او در زمینه تاریخ و فلسفه و عرفان است.

ایسکانیوز: اسد آبادی در طول حیات خود چه افتخاراتی کسب کرده است؟

وی افتخارات بسیاری در زمینه های سیاسی و علمی کسب کرده اما مهمترینِ آنها، لغو امتیاز ننگین تنباکو می‌باشد.

ایسکانیوز: به عقیده شما، جوانان و دانشجویان ایرانی در سطح دانشگاه، با چنین فرد برجسته‌ای آشنایی مناسبی پیدا می‌کنند؟

به نظر من جای بسیاری از بزرگان عرفان و دین و سیاست من جمله سید جمال الدین در بین واحد ها و دروس دانشگاهی خالی است. و او در کشور خود و حتی در زادگاه خود یعنی استان همدان و شهرستان اسدآباد، غریب است.

که چنین برخوردی با فیلسوف بزرگی مثل سید جمال الدین، شایسته نیست.

خبرنگار: حسام رضایی

انتهای پیام/

کد خبر: 1223587 برچسب‌ها ترکیه ایران

دیگر خبرها

  • سید جمال‌الدین اسدآبادی مبارز و قهرمان ملی در برابر استعمار، اما ناشناخته برای نسل جوان
  • دلایل استعفای امام جمعه رفسنجان پس از ۳۹ سال فعالیت /تاکید بر جوان گرایی
  • عبور از زمین کشاورزی برای رسیدن به منزل/ جاده‌ای با ۸ ماه بلاتکلیفی در بجنورد+ فیلم
  • فیلم| عبور از زمین کشاورزی برای رسیدن به منزل/ جاده‌ای با هشت ماه بلاتکلیفی
  • شرط عجیب یک معلم برای ازدواج + فیلم
  • افتتاح نمایشگاه موزه عبرت ایران در خراسان شمالی
  • پوستکوعلو: نمی‌توان به بهانه تیم‌سازی در دستیابی به موفقیت ناکام ماند
  • چه خدماتی به کارگران نخبه ارائه خواهد شد؟
  • به بهانه روز معلم + فیلم
  • آخرین نهاد مسئول استیفای حقوق مردم دیوان عدالت اداری است